Duurzaam en lokaal vleesveebedrijf in Massemen (Wetteren)

Sinds 2005 baat Frederik zijn eigen gesloten vleesveebedrijf uit in Massemen, dit samen met zijn vader, moeder en vrouw Melissa.

Oorspronkelijk zijn we begonnen met 45 dieren en intussen zijn we uitgegroeid tot een bedrijf met gemiddeld 200 dieren en een hoevewinkel waar we ons kwaliteitsvol eigenkweek Belgisch wit-blau rundvlees en rosé kalfsvlees verkopen met daarnaast andere producten van verschillende collega’s.

Vitae, amet amet in maecenas aliquet ipsum. Lobortis bibendum ut massa lorem blandit pellentesque in varius facilisis. Id lectus in nibh sit sem tristique pharetra .
Tincidunt dictum nec sodales nunc viverra massa. Egestas sed id nunc arcu malesuada adipiscing orci id turpis. Convallis mollis vulputate quam egestas.

Duurzame en lokale landbouw

Wij hechten veel belan en waarde aan duurzame en lokale landbouw. We telen o.a. kleinschalig aardappelen en voederbieten voor thuisverkoop en we telen ook alles voor ons rantsoen. De basiscomponenten van het rantsoen van zowel ons jongvee als onze volwassen dieren bestaat uit maïskuil, graskuil, draf, aardappelen, bieten, spelt en tarwe.
Tenslotte zijn we ook gekend voor onze botten hooi voor thuisverkoop. We maken zo’n 5000 botten hooi voor de paardenliefhebbers en andere hobby boeren uit de buurt.

Belgisch wit-blauw rundvee ras

Op onze boerderij kalven zo’n 80 koeien per jaar van het witblauw ras. We hebben enkele melkkoeien, deze melk gaat rechtstreeks naar de kalfjes.

De kalfjes krijgen drie keer per dag 2L verse melk. De eerste drie drinkbeurten biestmelk = de eerste moedermelk, deze bevat zeer veelafweerstoffen, nadien krijgen ze melk van onze eigen Holstein koeien.

Na 1 maand worden de kalfjes per twee gezet en krijgen ze melk, lauw, kalverkorrels en hooi.

Na 3 à 4 maand verhuizen ze naar de grote stal en zitten ze per 8. Dan krijgen ze de eerst 14 dagen nog melk, wat de stress vermindert van de verhuis. Daarnaast krijgen ze een kalvermengeling waarin ons eigen geteelde spelt verwerkt zit.

Vanaf 4 à 5 maand staan ze op hooi en kalverkorrels en beginnen ze geleidelijk aan met maïs uit onze maïskuil.

Ons bedrijf staat voor duurzame en kwaliteitsvolle zorg voor onze dieren en onze klanten!

Kwailiteitsvol hoevevlees Belgisch Wit-Blauw rundvlees

Interesse als uitbater van een restaurant, bistro of andere horeca aangelegenheden in ons Belgisch Wit-Blauw rundvlees gekweekt op onze hoeve of rosé kalfsvlees?

Je hebt je eigen bloeiende zaak, maar wil toch nog voor een tikkeltje meer gaan, dan ben je bij ons zeker aan het juiste adres!