Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gr kalfsblanquette
- 150 gr kalfsgehakt
- 250 gr champignons
- 1 ui of 150 gr verse zilveruitjes
- 2 teentjes knoflook
- 6 wortels
- 1 kruidentuiltje(laurier-tijm)
- 50 gr boter
- 50 gr bloem
- 1 dl culinaire room
- 1 ei
- 1 l blanke kalfsfond
- citroensap
- fijngehakte peterselie
- pezo
Bereiding:
Meng het gehakt met 1 volledig ei, pezo en eventueel wat paneermeel.
Laat het gehakt wat rusten en rol hier balletjes van en gaar deze 10 min. in een voorverwarmde oven van 180°C met een scheutje olijfolie.
Stoof het kalfsvlees aan (niet laten kleuren).
Bevochtig met de bouillon en laat ongeveer een uurtje garen rond het kookpunt. Voeg het kruidentuiltje toe.
Snij de ui of pel de ziilveruitjes en knoflook fijn en voeg deze toe. Snij de wortels in blokjes van 2 op 2 cm en voeg toe de laatste 20min.
Snij de champignons en stoof deze apart aan. Voeg ze toe als het allemaal gaar is en dik de saus met de witte roux.
Werk af met culinaire room.
Breng op smaak met pezo en citroensap.
Smaakt H-eerlijk met verse kroketjes of een lekker gekookt aardappeltje!