Ingrediënten Vitello:

  • 600 gr kalfsgebraad
  • 1 wortel
  • ½ selderstengel
  • ½ preiwit
  • 1 el olijfolie
  • 2-3 el water

Ingrediënten Tonnato:

  • 2 el tonijn uit blik
  • 4 kappertjes
  • 2 fijngesneden anjsovis
  • 2 el mayonaise
  • 1-2 el peterselie
  • pezo

Afwerking:

  • kappertjes
  • rucola
  • pijnboompitjes
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • zongedroogd tomaatje

Bereiding:

Vitello:
Verwarm de oven op 230°C. Kruid het kalfsgebraad aan elke zijde met pezo en besprenkel met olijfolie. Snij de groenten in blokjes en voeg toe aan het kalfsgebraad met het water. Bak het gebraad 25 min in een voorverwarmde oven.

Tonnato:
Schep de saus uit de ovenschaal en mix dit met de rest van de ingrediënten. Laat deze 15-20 minuten rusten in de koelkast.

Afwerking:
Verdeel de plakjes kalfsgebraad over 4 borden. Doe de tonnatosaus in een spuitzak en verdeel mooi over de borden. Leg in het midden de rucola met hierop de zongedroogde tomaatjes. De gegrilde pijnboompitjes hierrond  met de kappertjes en enkele druppeltjes balsamicoazijn.